petržel kadeřavá 160g sůl kamenná

sůl - jedlá kamenná s jodem s bylinkou - petržel kadeřavá

Skladem
Kód: 152
79 Kč 49,38 Kč / 100 g
Vysoký podíl
Vysoký poměr bylin v soli
4 : 1 před usušením, to je objemový podíl bylinky a soli.
Ruční práce
Vyrobeno ručně
Bylinky trháme a se solí mícháme ručně, suší se volně na vzduchu.
Bez éček
Žádná chemie
Bez ochucovadel, konzervantů, stabilizátorů a barviv.

Jednodruhová bylinková sůl s petrželí.

Lehce kořeněná vůně petržele s náznakem anýzu a citronu. Chuť má ostře štiplavou, bylinkovou a lehce peprnou.

V západní kuchyni je petržel považována za nepostradatelnou se všestrannou využitelností. Oblíbená je ve francouzské kuchyni.

Své místo najde ve studené i teplé kuchyni. Výborná do domácí majonézy, stejně tak s tvarohem. Svojí chutí skvěle doplní nádivky. Klasické použití je do polévek, omáček, vývarů. Do dalších jídel se meze nekladou, použijte na maso, mleté maso, na brambory, omelety, do salátů a mnoha dalších skvělých jídel.

Nebo zkuste osolit cokoliv podle fantazie. S čím Vám naše bylinková sůl chutnala nejlépe? Podělte se s námi o svou zkušenost na info@osoleno.cz.

Petržel pochází pravděpodobně z jihovýchodní Evropy a Orientu. V antice sloužila spíše jako léčivá rostlina než jako koření. Rostla v každé středověké klášterní zahradě. Běžnou kuchyňskou bylinkou se petržel stala až v 16. století. 

 

Obsah: 160g

Objemový podíl bylinky a soli - 4 : 1

Složení: sůl jedlá kamenná s jodem, petržel kadeřavá 5%

Určeno k dochucení pokrmů

Skladujte v suchu!

Výrobce: Martin Habart, U Zahrad 161, 390 01 Tábor

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu