pelyněk estragon 160g sůl kamenná jemná

sůl - jedlá kamenná jemná s jodem s bylinkou - pelyněk estragon

Skladem
Kód: 206
55 Kč 34,38 Kč / 100 g
sul pelynek 160
Akce Výprodej
Vysoký podíl
Vysoký poměr bylin v soli
4 : 1 před usušením, to je objemový podíl bylinky a soli.
Ruční práce
Vyrobeno ručně
Bylinky trháme a se solí mícháme ručně, suší se volně na vzduchu.
Bez éček
Žádná chemie
Bez ochucovadel, konzervantů, stabilizátorů a barviv.

Jednodruhová bylinková sůl s estragonem.

Chuť estragonu je silná, zároveň však jemná, mírně hořká, hřejivá, nasládlá s pikantním pepřovým podtónem se stopou anýzové vůně.

Nejlepším pěstovaným odrůdám se říká francouzský estragon a pro francouzskou kuchyni se jedná o nepostradatelnou bylinku. Rozumí si s jakýmikoliv pečenými nebo grilovanými masy, z nichž nejraději má drůbeží a ryby. Stejně dobře poslouží i do marinád k masům. Použít se dá do zeleninových  a vaječných pokrmů, omáček, polévek, do salátů. Dokáže oživit chuť rajčat, dodá lahodnosti okurce, mrkvi nebo houbám. Zároveň usnadní trávení syrové zeleniny. Neobejde se bez něj béarnská ani bešamelová omáčka.

Nebo zkuste osolit cokoliv podle fantazie. S čím Vám naše bylinková sůl chutnala nejlépe? Podělte se s námi o svou zkušenost na info@osoleno.cz.

Estragon pochází ze Sibiře a západní Asie. Do Evropy, kde byl dlouho neznámý, ho dovezli Arabové v době, kdy se zmocnili nadvlády nad Španělskem. Použití k přípravě jídel rozšířil v 16. a 17. století rozvoj klasické francouzské kuchyně.

 

Obsah: 160g

Objemový podíl bylinky a soli - 4 : 1

Složení: sůl jedlá kamenná s jodem, pelyněk estragon 5%

Určeno k dochucení pokrmů

Skladujte v suchu!

Výrobce: Martin Habart, U Zahrad 161, 390 01 Tábor

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola