pažitka pobřežní 80g sůl kamenná

sůl - jedlá kamenná s jodem s bylinkou - pažitka pobřežní

Vyprodáno
Kód: 188
42 Kč 52,50 Kč / 100 g
Vysoký podíl
Vysoký poměr bylin v soli
4 : 1 před usušením, to je objemový podíl bylinky a soli.
Ruční práce
Vyrobeno ručně
Bylinky trháme a se solí mícháme ručně, suší se volně na vzduchu.
Bez éček
Žádná chemie
Bez ochucovadel, konzervantů, stabilizátorů a barviv.

Jednodruhová bylinková sůl s pažitkou.

Blízce příbuzná cibuli s velmi jemnou pikantní cibulovou chutí, slabě po cibuli vonící.

Využití v kuchyni má pažitka velmi univerzální. Spolu s petrželí patří také k těm nejpoužívanějším. Slabšími žaludky je lépe snášena než cibule, kterou může velmi důmyslně nahradit. Využití najde při dochucení polévek, omáček, salátů. Použít můžete do vaječných jídel, brambor, do pomazánek. Neztratí se ani při přípravě rybích nebo masitých pokrmů, obvzláště se hodí k lososu a drůbeži. 

Nebo zkuste osolit cokoliv podle fantazie. S čím Vám naše bylinková sůl chutnala nejlépe? Podělte se s námi o svou zkušenost na info@osoleno.cz.

Ve velké části Evropy, Asie a Severní Ameriky je pěstována již velmi dlouho, její původ není proto přesně znám, pravděpodobně pochází, stejně jako jiné druhy česneků, z Číny. V našich zemích se jako kulturní plodina poprvé objevila v raném středověku. 

Pěstování pažitky bylo dříve úzce spjato s pověrami. Kytička pažitkových květů za oknem prý chrání před neštěstím. Pažitka bývala považována za prostředek proti čarám a kouzlům, a pěstovala se proto s oblibou v klášterních zahradách.

 

Obsah: 80g

Objemový podíl bylinky a soli - 4 : 1

Složení: sůl jedlá kamenná s jodem, pažitka pobřežní 5%

Určeno k dochucení pokrmů

Skladujte v suchu!

Výrobce: Martin Habart, U Zahrad 161, 390 01 Tábor

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu