bazalka pravá 160g sůl kamenná

sůl - jedlá kamenná s jodem s bylinkou - bazalka pravá

Skladem
Kód: 179
79 Kč 98,75 Kč / 100 g
Vysoký podíl
Vysoký poměr bylin v soli
4 : 1 před usušením, to je objemový podíl bylinky a soli.
Ruční práce
Vyrobeno ručně
Bylinky trháme a se solí mícháme ručně, suší se volně na vzduchu.
Bez éček
Žádná chemie
Bez ochucovadel, konzervantů, stabilizátorů a barviv.

Jednodruhová bylinková sůl s bazalkou.

Vůně bazalky je mírně složitá, sladce kořeněná se stopami hřebíčkové a anýzové esence. Vůni odpovídá i chuť, teple peprná, připomínající hřebíček, se spodními tóny mentolu a anýzu.

Bazalka je nerozlučně spjata s rajčaty. Co třeba čerstvá rajčata, mozarella a dochutit bazalkovou solí? Používá se do rajčatových omáček, omáček k těstovinám, na dochucení pizzy, do polévek. Nebrání se dalším použitím. Zeleninové saláty i syrová zeleninová strava,. Také maso - především skopové a vepřové, ale i ryby budou touto solí skvěle dochuceny. Nepostradatelná je bazalka pro asijskou kuchyni.

Nebo zkuste osolit cokoliv podle fantazie. S čím Vám naše bylinková sůl chutnala nejlépe? Podělte se s námi o svou zkušenost na info@osoleno.cz. 

Původ bazalky musíme hledat v tropických oblastech Asie a Afriky, pravděpodobně pochází z Přední Indie Její vůni a aroma oceňovali již antičtí Řekové a Římané. Do české kuchyně pronikla bazalka v druhé polovině minulého století v souvislosti s nadšením pro vše, co voní po Itálii. Nicméně bazalka se pěstovala ve střední Evropě již ve středověku a to v klášterních bylinkových záhonech.

 

Obsah: 160g

Objemový podíl bylinky a soli - 4 : 1

Složení: sůl jedlá kamenná s jodem, bazalka pravá 5%

Určeno k dochucení pokrmů

Skladujte v suchu!

Výrobce: Martin Habart, U Zahrad 161, 390 01 Tábor

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu